Γιατί να επιλέξετε ρούχα από οργανικό βαμβάκι ;

Μάρτιος 9, 2021


Ιδανικό για το δέρμα

-Το δέρμα ενός βρέφους, ή ενός παιδιού είναι μακράν πιο ευαίσθητο από αυτό ενός ενήλικα και ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό τους σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μπορεί να απορροφά τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στα συμβατικά ρούχα.Τα ρούχα από οργανικό βαμβάκι δεν περιέχουν χημικές ή καρκινογόνες ουσίες καθώς δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες τους.

-Τα οικολογικά ή βιολογικά ρούχα είναι πολύ απαλά , δεν προκαλούν ερεθισμούς , είναι κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα , δεν προκαλούν αλλεργίες και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. 

-Προστατεύουν από τους μύκητες και την υπεριώδη ακτινοβολία.


Ιδανικό για το περιβάλλον 

-. Οι πρώτες ύλες των οργανικών ρούχων παράγονται σε βιολογικές καλλιέργειες χωρίς τη χρήση χημικών και μαζεύονται με το χέρι.

-Για το χρωματισμό των οικολογικών ρούχων δεν χρησιμοποιούνται βαφές που περιέχουν βαριά μέταλλα, φορμαλδεΰδη και αζωχρωστικές , ενώ για τη λεύκανσή τους δεν χρησιμοποιείται χλωρίνη ή χλώριο. Σε αντίθεση με τα συνθετικά ρούχα, η επεξεργασία των οικολογικών γίνεται μέσω της μηχανικής – θερμικής οδού.

-Ανακυκλώνονται όλα τα χρησιμοποιούμενα είδη ή χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά για τις συσκευασίες και τις ετικέτες τους. 


Ιδανικό για τους εργαζόμενους

-Η παραγωγή του οργανικού βαμβακιού ελέγχεται και πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς σε κάθε στάδιο, το ίδιο και τα ρούχα που παράγονται από οργανικό βαμβάκι.

-20.000 άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υπάρχει συσχέτιση των φυτοφαρμάκων με αναπτυξιακά ζητήματα στα παιδιά, γενετικές ανωμαλίες, καθώς και ασθενέστερα ανοσοποιητικά συστήματα. Η επιλογή οργανικού βαμβακιού μπορεί να σώσει ζωές.

-Οι εταιρείες που εξειδικεύονται στη μόδα από 100% οργανικό βαμβάκι για παιδιά και βρέφη, έχουν πιστοποιηθεί από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης GOTS (Global Organic Textile Standard) https://www.global-standard.org κάτι το οποίο ταυτόχρονα εξασφαλίζει και συνθήκες δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου. 

-FAIR TRADE σημαίνει δίκαιο εμπόριο όπου η ιδέα είναι να πληρώνονται οι καλλιεργητές μιας καλλιέργειας και οι δημιουργοί ενός συγκεκριμένου προϊόντος σε μια δίκαιη και σταθερή τιμή!


Ιδανικό για την τσέπη σας !

-Τα βιολογικά ρούχα έχουν ένα παραπάνω κόστος από το συμβατικό βαμβάκι ή άλλα υφάσματα ωστόσο θα διαρκέσουν περισσότερο στον χρόνο , θα είναι πιο ανθεκτικά και θα φαίνονται υπέροχα ! Για την επεξεργασία του οργανικού βαμβακιού δεν χρησιμοποιούνται ισχυρές χημικές ουσίες με αποτέλεσμα να μην αποδυναμώνονται οι ίνες των ρούχων.


   Επιλέγοντας ρούχα από οργανικό βαμβάκι συμβάλλεις σε ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον, ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους καλλιεργητές , ένα καλύτερο οικονομικό πλάνο για το σπίτι σου σε βάθος χρόνου και το σημαντικότερο φυσικά ένα καλύτερο και υγιές μέλλον για το παιδί σου ! Για το δέρμα και το σώμα του αρχικά μα και για τον ψυχισμό του ύστερα , δείχνοντας του τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο.

Δοκίμασε ένα από τα προϊόντα μας και θα μας θυμηθείς !


 JEPENN

Αναζήτηση